14/03/2022
הסדר תנועה חדש בעכו העתיקה:תיאסר כניסת רכבים בימי שישי ושבת בין השעות 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00 (הגדל)

החל מהשבוע הבא תיאסר כניסת רכבים לתחומי עכו העתיקה בימי שישי ושבת בין השעות 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00. זאת במטרה להפחית את עומסי התנועה במקום ולאפשר כניסת מבקרים ותיירים בצורה בטוחה יותר. הכניסה תותר רק לתושבי עכו העתיקה בעלי תו חניה בתוקף.

תכנית הסדר התנועה החדש הוצגה השבוע בפני ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, סגנו אדהם ג'מל, מנכ"ל העירייה, יניב אשור ומפקד תחנת עכו, סנ"צ ניר ג'מבר. בפגישה השתתפו גם מנכ"ל החברה כלכלית מורדי שמיר, מנהל אגף התיירות בחכ"ל, דני ארמה ומנהל אגף הבטחון והחירום בעירייה, יחיאל מקיאס.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי אמר, כי עכו היא עיר תיירות בינלאומית וככזו יש להפעיל הסדרי תנועה ייחודיים שיקלו על המבקרים והאורחים הרבים שפוקדים אותה בעיקר בסופי השבוע.

במסגרת התכנית, יוצבו שני מחסומים למניעת כניסת רכבים: בדרך ההגנה, בסוף הטיילת הצפונית (אחרי מסעדת מוברשם) וברחוב צלאח א-דין לאחר הפנייה מסביב לאכסניית האבירים (אנ"א). במחסומים יוצבו פקחים בליווי שוטרים לשמירה על  הסדר הציבורי.

כמו כן, החל מהשבוע הבא תבצע העירייה אכיפה בתחמי העיר העתיקה שבה תיאסר חניית כלי רכב  מדי יום בין השעות 15:00 ועד למחרת בשעה 6:00 בבוקר. החניה תותר לתושבי העיר העתיקה בעלי תו תכלת בלבד.

בהמשך מתוכננת הפעלת שאטלים לטובת המבקרים בעיר העתיקה וזאת באמצעות קול קורא שייצא על ידי החברה הכלכלית של עכו.