מפקד האוכלוסין 2022 מגיע לעכו

22/03/2022
מפקד האוכלוסין 2022 מגיע לעכו (הגדל)

בעוד כשבועיים צפוי להתחיל מפקד האוכלוסין השביעי של מדינת ישראל. בשבוע שעבר התקיימה פגישה בין הנהלת עיריית עכו למטה מפקד האוכלוסין בלמ"ס, במטרה לדון בקידום מפקד האוכלוסין בעיר עכו. בין המשתתפים: שמעון לנקרי- ראש העיר עכו, יניב אשור- מנכ"ל העירייה, שרון דהאן- דובר העירייה, ראובן וייצמן- גזבר העירייה, עו"ד כנרת הדר – היועצת המשפטית, יונית סמולש- מנהלת היחידה האסטרטגית. גורמי הלמ"ס- הילה ירושלמי- דוברת ומנהלת מערך ההסברה מפקד האוכלוסין ומנהל מפקד האוכלוסין במרחב הצפון- שריף עליאן. במהלך הפגישה הציגה דוברת המפקד למשתתפים את מפקד האוכלוסין וההכנות אליו לרבות המתודולוגיה המפקדית. בסיום הפגישה הוענק לראש העיר אטלס סטטיסטי היסטורי שהפיקה הלמ"ס הסוקר שבעים שנות מפקד במדינת ישראל.

לנקרי ציין את חשיבות ביצוע המפקד לטובת תכנון העתיד ושיפור איכות חיי התושבים ואמר: "נתונים הם כלי עבודה לתכנון יעיל ונכון קדימה, קורא לתושבי העיר שנבחרו להשתתף במדגם מפקד האוכלוסין להשיב לשאלון המפקדי לטובת כולנו".

החל מה- 3 באפריל 2022 תחל הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בביצוע מפקד האוכלוסין והדיור השביעי של ישראל ב- 1,300 יישובים ברחבי ישראל ובתוכם העיר עכו. המפקד צפוי להסתיים ב- 30 בנובמבר 2022. נתוני המפקד הינם היחידים שניתנים לפרסום ברמת שכונה החופפת בהגדרתה לרמת אזור סטטיסטי. הנתונים חשובים למקבלי ההחלטות בשלטון המקומי, לקבלת אומדנים אמינים לתכנון יעיל, נכון ומותאם לרשות המקומית.

מפקד האוכלוסין הוא  פרויקט איסוף הנתונים הגדול של ישראל המתבצע בממוצע אחת לעשור המשקף תמונת מצב מלאה ומהימנה אודות כלל תושבי ישראל בהיבטים דמוגרפיים, חברתיים וכלכליים. בשנים האחרונות, שינתה הלמ"ס את שיטת איסוף הנתונים על מנת לייעל את תהליכי העבודה במגמה לייעל את תהליכי העבודה. כמו כן, הלמ"ס עושה שימוש במאגרי מידע מנהליים כך שאין צורך לפקוד את כל התושבים והשאלון המפקדי הופך לממוקד יותר ללא שאלות מיותרות. במפקד הקרוב ישתתפו כ- 700 אלף נדגמים מכלל תושבי מדינת ישראל המהווים כ- 7% מכלל האוכלוסייה. בהתאמה ישתתפו כ- 7% מתושבי עכו במפקד האוכלוסין ויתבקשו להשיב לשאלון מפקדי. הנדגמים יקבלו מכתבים והודעות אישיות על השתתפותם.

מפקד האוכלוסין הקרוב יהיה החדשני ביותר ולראשונה, ניתן יהיה להשיב על השאלון המפקדי באתר אינטרנט מאובטח וייעודי ממחשב ולא ממכשיר סלולארי.  זאת בנוסף לאפשרות השבה בראיון טלפוני או בראיון פנים אל פנים. רק לעונים באתר תינתן הטבה – שובר מתנה למימוש. המענה על השאלון הוא חובה על פי חוק והנתונים הנאספים בו תוך שמירה קפדנית על סודיות הנתונים ופרטיות הנדגמים.

במדינת ישראל בוצעו עד כה שישה מפקדי אוכלוסין. המפקד הראשון היה עם קום המדינה ב- 1948, אחריו נערכו המפקדים אחת לעשור.