עקב מלחמת אוקראינה-רוסיה:עשרות עולים חדשים מאוקראינה נקלטו בעכו

23/03/2022
עקב מלחמת אוקראינה-רוסיה:עשרות עולים חדשים מאוקראינה נקלטו בעכו (הגדל)

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי אירח היום (ג') בלשכתו עשרות עולים חדשים מאוקראינה שנקלטו בימים האחרונים בעכו לאחר שברחו מארצם בעקבות הלחימה הקשה עם רוסיה.

בפגישה השתתפו גם סגנו וממלא מקומו זאב נוימן, מנכ"ל העירייה יניב אשור, ראשת המנהל לשירותים חברתיים, עדי מקל, סגנית ראשת מנהל החינוך, שולה אזולאי, מנהלת אגף הקליטה ילנה נביליצין ועובדי האגף.

לנקרי פתח את דבריו בברכת ברוכים הבאים ואמר לעולים החדשים: "אנו שמחים שעליתם ארצה ויחד עם כלל עובדי אגף הקליטה ועובדי העירייה נעשה הכל כדי להבטיח לכם קליטה טובה. אנו נסייע לכם בכל שנידרש ונעניק לכם סל קליטה מיוחד הכולל דמי שכר דירה לחודשים הראשונים, חוגי העשרה לילדים וכמובן סיוע במציאת מקום תעסוקה. הכי חשוב כרגע הוא שתשקיעו בלמידת השפה העברית כדי שיהיה לכם קל ונוח להתנהל".

לנקרי הוסיף, כי אמנם הנסיבות הקשות של המלחמה הם אשר גרמו לעולים לעלות ארצה בימים אלה, אך הם צריכים לדעת שמדינת ישראל היא ביתם של היהודים והיא מורכבת מעולים חדשים מכל מדינות העולם.

סגן ראש העיר וממלא מקומו, זאב נוימן ציין, כי העולים החדשים התקבלו בסבר פנים יפות על ידי עובדי אגף הקליטה אשר מלווים אותם בכל העת ומסייעים להם לאורך כל שלבי הקליטה. "אנו ערוכים לקלוט משפחות נוספות מאוקראינה", הוסיף נוימן, "ונשמח לראות אותם משתלבים היטב בחברה הישראלית".