עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה בעכו

4/05/2022
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה בעכו (הגדל)

בהשתתפות משפחות שכולות ותושבים רבים נערכה הערב עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה ליד האנדרטה לזכר חללי העיר עכו שברחבת העירייה.

העצרת החלה במסע זרים ובתהלוכת דגלים מהאנדרטה לזכר כובשי עכו בהשתתפות ראש העיר עכו שמעון לנקרי, מנכ״ל העירייה יניב אשור, חברי מועצה, רב העיר יוסף ישר, בני נוער ותושבים רבים.

לאחר הדלקת לפיד הזיכרון נשאה דברים בשם המשפחות השכולות, אורלי דהאן אלמנתו של סא״ל יהורם דהאן ז״ל.

בנאומו בעצרת אמר ראש העיר, שמעון לנקרי: ״מבין ימי הקודש הממלאים את לוח השנה, יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל הוא אחד המקודשים. זהו לא רק יומן של עשרות אלפי המשפחות השכולות, מכל מגזרי החברה הישראלית, שהקריבו את היקר להן מכל. זהו גם היום שלנו, של המוני בית ישראל שזוכים לחיות את חיינו כאזרחים חופשיים במדינה ריבונית, אך ורק בזכות הקרבתם של הנופלים״.

לנקרי התייחס למצב הבטחוני ואמר: ״דומה שהאתגרים רק הולכים ומתעצמים. המלחמה הקשה באירופה, עלולה לערער את האיזון הביטחוני בעולם כולו. כאן, בשכונה הקשה שלנו, גם אנחנו מתמודדים עם איומים הולכים וגוברים, גם על גבולות המדינה וגם הרחק מעבר להם.
ולא רק בגבולות, גם בתוך המדינה, צומח אתגר ביטחוני קשה, התובע מכוחות הביטחון שלנו קדושת רצון ומסירות נפש.
אתגר שחייבים להתייצב כנגדו, בגינוי ובהוקעה ברורים ונחרצים של כל מעשה אלימות. לכל אלה נוכל גם נוכל. דם הנופלים לא לשווא נשפך״.
עוד אמר לנקרי: ״בזכות הקרבתם המקודשת, בנינו כאן בכוחות משותפים מדינה חזקה ועוצמתית שיודעת ונכונה להגן על עצמה בכלים החזקים והמתקדמים ביותר.את כל אלה אנו חבים, בראש ובראשונה, לנופלים ולמשפחותיהם היקרות לנו מכל.
ביום קדוש זה, בו אנו מתייחדים עם זכר נופלינו, בואו נדבק ביתר שאת בערבות ההדדית שאפיינה אותם.
בואו נראה כל אחד מעלת חברו ולא חסרונותיו.
נחתור למשמעות למענה נפלו בקרב.
לאחדות בעם ישראל. יהי זכר נופלים במערכות ישראל ברוך ונצור בלב האומה לעד.