16/05/2022
החלו פעולות הריסה של מחנה הנופש לשעבר בעכו; היום יבוצע במקום תרגיל חירום ענק של פינוי וחילוץ "לכודים" מבין ההריסות (הגדל)
הבוקר החלו פעולות הריסה של המבנים ששימשו במשך שנים רבות כמחנה הנופש של חיילי צה"ל בעכו ונותרו בשנים האחרונות כפיל לבן. במתחם שנרכש על ידי יזם פרטי מתוכננים לקום יחידות מגורים ומלונאות.
היום החל משעות אחר הצהריים תורגש בעיר עכו תנועה ערה של רכבי בטחון והצלה וזאת עקב תרגיל חירום שייערך במתחם מחנה הנופש לשעבר. במסגרת התרגיל שהינו פרי יוזמה של עיריית עכו בשיתוף פיקוד העורף וכוחות הבטחון יבוצע חילוץ והצלה של "לכודים" מהמקום בהתאם לתרחיש שקבע צה"ל. התרגיל יימשך גם לאחר שעות החשיכה.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי אמר: "אני שמח שבשעה טובה ומוצלחת המבנים שהיו שוממים במשך שנים ארוכות נהרסים ובמקומם יקומו יחידות מגורים יוקרתיות לצד מלונאות ומסחר". עוד אמר לנקרי, כי העירייה החליטה לנצל את המצב של פעולות ההריסה לטובת קיום תרגיל חירום ענק בשיתוף פיקוד העורף ורשויות הבטחון וההצלה.

"בשנים האחרונות העיר עכו נמצאת בתנופת צמיחה אדירה וזאת לצד התפתחות ענף התיירות בעיר", אמר לנקרי, "כך שהמתחם החדש שיכלול מגורים ומלונאות הוא חלק מהתפיסה העירונית". עוד אמר לנקרי, כי הריסת המבנים של מחנה הנופש לשעבר מצטרפים להריסת הקאנטרי הישן בשבוע שעבר לטובת הקמת מגורים ומלונאות.

אנו מתנצלים מראש על אי הנוחות הזמנית שתיגרם במהלך תקופת פינוי ההריסות