הפנינג בנושא נגישות נערך בעכו

31/05/2022
הפנינג בנושא נגישות נערך בעכו (הגדל)

תחת הכותרת "להרגיש נגישות" קיימה השבוע עיריית עכו הפנינג ענק בנושא נגישות במעמד ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, סגניתו שרי גולדשטיין וחבר מועצת העיר רפאל לוזון.
האירוע נערך בחצר בית הספר אמי"ת קנדי בעכו ובהובלת מנהלת יחידת הנוער העירונית, קרן גאון-מזוז ורכז הנגישות ארז פורת.

במהלך ההפנינג נערכו פעילויות חווייתיות ערכיות וספורטיביות לקידום המודעות לנגישות, אנשים עם מוגבלות והפוטנציאל הגלום בהם. תלמידי בתי הספר שהשתתפו באירוע נטלו חלק בתחנות פעילות שכללו מסלול מכשולים, כדורסל על כסאות גלגלים, טעימה עיוורת של גלידות, כדור שער עיוורים, קעקועים בשפת הסימנים ועוד.

כמו כן, גם עובדים בעיריית עכו התנסו אף הם בתחנות ושמעו הרצאה אודות הנגישות מפי ד"ר רויטל סבירסקי, יו"ר נגישות ישראל בצפון.

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי דיבר על חשיבות הנגישות ואמר, כי העירייה עושה רבות על מנת להנגיש את מוסדות הציבור בעיר וכי בתוך כשנתיים יונגשו כלל המוסדות. "אני זוכר כשהייתי רכז תרבות באודיטוריום המיתולוגי", סיפר לנקרי, "וד"ר סבירסקי שהיתה מנויה בתיאטרון הלינה לא אחת בפנינו על הצורך בהנגשת השירותים. היום, אני שמח לומר לה שהיכל התרבות שלנו מונגש כראוי, כמו מתקנים נוספים בעיר ואנו נעשה הכל כדי להשלים את המלאכה החשובה".