ועידת התיירות של ישראל נערכה בעכו

8/06/2022
ועידת התיירות של ישראל נערכה בעכו (הגדל)

ועידת התיירות של ישראל נערכה השבוע באולמות האבירים בעכו העתיקה במעמד שר התיירות  יואל רזבוזוב, ראש העיר עכו שמעון לנקרי, מ״מ וסגן ראש העיר זאב נוימן, הסגנים שרי גולדשטיין ואדהם ג׳מל, מנכ״ל העירייה, יניב אשור, מנכ"ל החברה לפיתוח עכו העתיקה, יובל פורת, תיירנים, אנשי תקשורת ואקדמיה  ועוד. הוועידה של גלובס שהתקיימה בשיתוף עיריית עכו והחברה לפיתוח עכו העתיקה עסקה בעידן פוסט קורונה וכיצד מייצרים התאמה למציאות החדשה.

ראש העיר פתח את הוועידה ואמר: "אחלק את דבריי הקצרים לשלוש התייחסויות, שמקופלות בתוך שלושה זמנים. העבר, שיסביר את האתגרים העומדים בפנינו, ההווה שיסביר את ההתמודדות שלנו איתם, והעתיד, שהוא כמובן הכיוון, או הדרך אל החזון התיירותי שלנו. העבר הקרוב והכואב מוכר לכולנו ואין צורך להכביר עליו מילים. לאורך כשנתיים, פגעה מגפת הקורונה אנושות בענף התיירות. לפני שנה, בעקבות הפרעות הקשות של חודש מאי, נפגעה התיירות הפנימית אפילו יותר.כך שנוצר לנו למעשה אתגר כפול: גם להחזיק בחיים את עסקי התיירות שאיבדו לקוחות בשל המגפה, וגם לצמצם למינימום האפשרי את הנזקים העמוקים הנוספים שחוללו הפרעות. מתוך מחויבותנו רבת השנים לקידום תיירות, עמדנו כאן בעכו באתגר בהצלחה".

עוד אמר לנקרי, כי המאמץ הכביר שנקטנו לא נעלם מעיניהם של גולשי אתר בוקינג, שזיכו את עכו זו השנה השנייה ברציפות במקום השני בארץ בחוויית אירוח טובה.

לנקרי: " בשנתיים האחרונות אנחנו בונים בעיר עוד ועוד חדרי אירוח חדשים, וקולטים באהבה כשני מיליון תיירים ומבקרים בכל שנה. לאחרונה גם הוצאנו לדרך תוכנית שאפתנית של משרד התיירות לשיפוץ הנמל בעלות של כ 30 מיליון שקלים, וגם השלמת המלון של האחים נקש בחאן אל עומדאן, היא צעד ברור בכיוון חיובי. כך שההווה של עכו הוא הווה של תנופת פיתוח תיירות, שמכוונת כולה להצמחה ולפיתוח של עסקי התיירות המקומיים, בהתאם לביקושים".

באשר לחזון התיירותי אמר לנקרי: "לכוח המשיכה התיירותי שלנו כמעט אין גבול. זה נובע מעצם היותנו מקום שהוא גם יפה, גם מעניין וגם מגוון מבחינת עדות, מאכלים, שכבות זמן, תרבויות, אטרקציות מדהימות ועוד. הדרך שלנו להצליח לנצל את הפוטנציאל התיירותי העצום שלנו, היא באמצעות יד על הדופק והסתגלות מהירה לשינויים. השוק הולך למודלים חדשים של תיירות מותאמת אישית של פעולה דרך הפיתוחים הטכנולוגיים העדכניים ביותר על בסיס הרשתות החברתיות? אנחנו נהיה ראשונים בכל זירה.