אות מנהל מוביל ומצטיין הוענק למנהל מרכז צעירים עכו

06D1BB23-FE3B-4E1D-BD70-09D233EFC464

השר לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל עודד פורר העניק היום (ג') בוועידת הגליל למנהל מרכז צעירים עכו, אלי חביב אות מנהל מרכז צעירים מוביל ומצטיין על פעילותו יוצאת הדופן ורבת השנים לקידום תחום הצעירים בגליל. תעודת ההוקרה הוענקה בטקס מרכזי צעירים מצטיינים במעמד ראש העיר עכו ויו"ר המנהלת לפיתוח הגליל, שמעון לנקרי, מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, אילן שוחט, ראשי רשויות בצפון ואורחים רבים.
בין הקריטריונים לבחירה נבחנו מידת היצירתיות, הייחודיות והחדשנות של מרכז הצעירים, גיוון ומעורבות האוכלוסיות השונות בפעילויות.' מידת ההשפעה של המרכז על הקהילה, קיימות והיתכנות להפעלת המרכז לאורך זמן מגוון הפעילויות של המרכז.
ראש העיר עכו, שמעון לנקרי בירך על הענקת האות לאלי חביב ואמר, כי מרכז הצעירים בעכו הוא בין המרכזים הראשונים שנפתחו בארץ, וכי הוא מהווה מודל לחיקוי למרכזי צעירים. "אני גאה ושמח שמרכז הצעירים בניהולו של חביב הוא מרכז מצטיין שפועל כל הזמן כדי לקדם את הצעירים בעיר", הוסיף לנקרי.

בנאומו בוועידה התייחס לנקרי לנושא הצעירים ואמר, כי בבואנו להזניק את הגליל אנו מביטים אל המשאב היקר שלנו והם הצעירים.  "אני מסתכל באהבה ובהשתאות על מרכזי הצעירים, שהם גופים עירוניים המספקים שירותים מקיפים לאוכלוסיית הצעירים. מרכזים כאלה פועלים בכל רחבי הארץ ומצמיחים אותה, רבים מהם כאן בגליל", הוסיף לנקרי.
לנקרי: "המרכזים האלה הם כמו מזרקי אדרנלין הננעצים בתוך מרחבים אנושיים. הם לא רק מובילים ויוזמים, אלא גם מעוררים מחשבה ומניעים לפעולה קהילות הולכות וגדלות של צעירים שחיים בתוך הקהילות ומפתחים אותן".
המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל הינו אחד השותפים המרכזיים, הוותיקים והמובילים בהפעלת מרכזי הצעירים בארץ בכלל ובעכו בפרט והוא שותף בתכלול ובתקצוב הפעילות במרכזים.
מרכז הצעירים בעכו החל את פעילותו בשנת 2008 מתוך מטרה להעניק שירותים לצעירי העיר בגילאי 18-45 במגוון רחב של תחומים ובהם: ליווי חיילים בשירות סדיר, ייעוץ והכוון לחיילים משוחררים, ייעוץ והכוון להשכלה גבוהה, מלגות לסטודנטים, מעורבות חברתית,  פיתוח קהילה, צמיחה דמוגרפית, פיתוח קריירה, הורות צעירה, אוריינות דיגיטלית, הכשרות מקצועיות, יזמות עסקית, שילוב צעירים בסיכון וצעירים עם מגבלה ועוד.
חזון המרכז עוסק מצד אחד בטיוב ההון האנושי הצעיר בעיר ומתן אפשרות לכל לכל צעיר/ה לממש את מלוא הפוטנציאל האישי והקבוצתי הקיים בו ומצד שני מתמקד בהשארת הצעירים בעיר ובעידוד אוכלוסייה צעירה להגיע לעיר.
מרכז הצעירים בעכו הוא המרכז הגדול בצפון והוא מהמרכזים הגדולים בארץ, הן מבחינת מצבת כח האדם, הן מבחינת התקציבים והשותפויות הרבות של כלל המגזרים בו והן מבחינת היקף המשתתפים בפעילויות.
בשנת 2021 השתתפו בפעילויות במרכז כ 4,500 צעירים במגוון רחב של פעילויות.
אלי חביב, מנהל אגף נוער וצעירים בעירייה: "אני מתרגש מאוד על קבלת הפרס האישי והמערכתי. מבחינתי מדובר בסגירת מעגל באבן דרך חשובה ומשמעותית ביותר של הכרה מערכתית בעבודה הטובה והאיכותית שלנו באגף. כל השנים פעלנו ללא לאות להצלחה ושגשוג של תחום הצעירים הן בהיבט המוניציפלי העירוני ויחד עם שותפים נוספים, משרדי ממשלה ובהובלת ראש העיר מר שמעון לנקרי ומרכז השלטון המקומי פעלנו להצלחת תחום הצעירים גם במישור הארצי. אני רוצה להודות למשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל על השותפות החזקה וארוכת השנים, תודה לוועדת הפרס על הבחירה, תודה גדולה לראש העיר על האמון, התמיכה והסיוע לאורך כל הדרך ותודה אחרונה ומיוחדת לצוות הנפלא שלנו באגף, הפועל בצורה מרשימה ומקצועית".

צילום: דוברות עיריית עכו